29 juni 2007

På väg hem


Nu är vi på väg hem efter nästan tre underbara veckor. Idag är vädret lika fantastiskt som vanligt. Igår hade vi en fin tur runt Hvalfjördur där vi bla fick se laxar hoppa uppströms i ett vattenfall!

27 juni 2007

Uppstoppade fiskar


I dag skjutsade vi Gulla till flygplatsen på morgonen, hon åker nu till Afrika och det blir tomt här utan henne. Sen ägnade vi fm åt att vara i Reykjavik. Vi tittade bla i ett museum med stenar och alla isländska djur uppstoppade. T om fiskar som en del såg ut som monster och hette saker som t ex djävulsfisk och Lucifer.

Olivia som viking



Ellen viking



25 juni 2007

Tröttdag

I dag har jag varit riktigt trött, men det kanske man får lov att vara efter allt vi gjort. Men på eftermiddagen piggade jag på mig lite så vi alla gick och badade. Ellen och Olivia (och Emil också givetvis) åkte vattenrutchkana så det stod härliga till. Jag och Doddi solade mest och låg i bubbelpoolen och tog hand om våra ömma muskler efter Akrafjallid...

24 juni 2007

Bilkö ca 2 mil från reykjavik åt alla håll.


Tur att vi skall åt andra hållet...

Midengi


I dag har vi varit och besökt Doddis morbror och kusiner på gården Midengi. De har massor av fina hästar och uppfödning av isländska fårhundar. Över tjugo grader och sol till största delen.

Några av deras fina hästar



Deras söta valpar



Kerid


En vulkankrater

Letar fina lava stenar


I Midengis eget grustag

Solnedgången



På väg ner vid midnatt



Vi klarlade det!



Toppen!



Akrafell 555 m högt


På kvällen var så vackert väder så vi bestämde oss för att klättra upp på Akraféll 555 möh. Det var fruktansvärt jobbigt men kul att klara det. Det var otrolig utsikt över reykjavik och akranes.

Naturligt stenparti



Vidgelmirs öppning



Stegen som leder ner



Grottan Vidgelmir

Tyvärr var gränsen nådd för kapaciteten i mobilelefonen när vi var inne i grottan, det var alldeles för mörkt för att fota med den där. Men det var fachinerande att se i grottan, den var igenproppad av is mellan 1973 och 1991 men så kunde man komma in i den igen. Tyvärr är många av stalagniterna bortplockade av folk, så nu är grottan låst. Men det var otroligt att se hur lavan hade runnit fram och så stelnat i desssa former. Det var också "droppstenar" av is som var som skulpturer. Den längre turen som de gör på flera timmar leder längst in i grottan, där stalagniterna fortfarande är intakta.

Ellen och Olivia var med och klättrade otroligt bra, de är jätteduktiga så.

Ellen och Pia på väg upp



På väg ner...