17 juni 2007

Islands Nationaldag, 17 juni

Idag började vi dagen med att fika i Akranes museum, muffins, kleinur och goda mackor. Barnen red och vi tittade igen i stenmuseet - Steinariki - som är i huset där. Otroliga stenar och kristaller av alla de slag. Vi letade efter liknande stenar som vi fann häromdagen, en del hittade vi såsom Jaspis och bergskristall. Men ett par är fortfarande oidentifierade!

Vid två tiden så var det Skrúdganga (parad) genom Akranes. Då samlades alla vid torget och gick sedan geom staden. Otroligt vad mycket folk som samlas en sådan dag.

Nu blir det en lugn eftermiddag. Emil klipper gräset, vi har fixat hela trädgården så den är tiptop nu när huset skall säljas. Det är ett underbart hus och barnen verkligen ÄLSKAR sólstofan, den inglasade delen av huset. Bilderna här nedan skall vi maila mäklaren eftersom han tog bilder innan trädården fixades.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Flottar myndir af flottum garði :-)

kv
Gulla

Per.E sa...

Det var fina bilder på Emil och flickorna.Kul att se att ni har det bra.Och kul med nationaldagen. En Islänning gjorde 3 mål när norrköping slog Bunkeflo med 6-2. Idag har det regnat 30mm. Hälsningar PER O VANJA.